Nieuws

Juni 2024

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20240517_68971098/ouderen-superfit-door-dagelijkse-plons-in-ijskoude-noordzee-in-het-water-valt-alle-stress-van-me-af?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email

Onze vereniging is ook nog te zien op NH Nieuws. ‘Als je de zee uitkomt ben je meteen gepekeld’:

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/336636/iebel-94-springt-elke-dag-de-noordzee-in-ik-ga-door-tot-de-laatste-snik

September 2023

BE TOUGH !

50 deelnemers, 2 uur en 45 minuten zwemmen. Een Beach to Beach Swim van Texel naar Den Helder, deze bikkels hebben het volbracht! Op 9 september hebben deze zwemmers een ongelofelijk bedrag bij elkaar gezwommen van maar liefst € 16. 165, – voor onze zwemvereniging. Een geweldige prestatie!

Al hun avonturen zijn te lezen op de facebookpagina Be Though

NOTHING GREAT IS EASY

Onze voorzitter Gert-Jan Wit heeft een monsterprestatie geleverd. Hij heeft het kanaal van Dover naar Calais overgezwommen in 12 uur en 40 minuten voor zijn vereniging. Hoe mooi zou het zijn als de zwemclub, die volgend jaar 100 jaar bestaat, een vast keet op de dijk krijgt. Dat was zijn doel en hij heeft er voor gebikkeld.

Hij is trots op zijn mooie club maar wij zijn supertrots op hem! Chapeau en een diepe buiging!

Juli 2023

Den Helder, The Netherlands, 2021 –

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2023/niet-bang-voor-kwallen-en-krabben~v759566/

Mei 2022

Zwemseizoen 2022 weer geopend!

Aan alle leden,

De cabine staat weer op de dijk, de lijnen liggen weer in het water dus. Het zwemseizoen is geopend!!
Sommige leden hebben al een duik genomen in het zilte nat en volgens hen is het HEERLIJK!

Wij hopen dat een ieder een fijne, fantastische zomer tegemoet gaat waarbij veel gezwommen wordt.

Tevens herinneren wij u eraan dat de contributie voor dit seizoen €20,– is en dat dit bedrag nog niet door iedereen is betaald. U kunt dit overmaken op ons rekeningnummer: NL07 RABO 0366594842 t.n.v. HZV Marsdiep

Met vriendelijke groet,

Namens HZV MARSDIEP
Marianne Mensink
Anton Pieckhof 11
1789 AZ HUISDUINEN
06-57543783

Nieuws in het Noord Hollands Dagblad

Juni 2021

De lijnen liggen er weer in!

Aan alle leden,

We bevinden ons nog steeds in een hele rare tijd die beheerst wordt door de corona pandemie. Toch hebben wij medio april de lijnen weer in het water neergelegd. Naar alle waarschijnlijkheid kan de cabine dit seizoen niet worden neergezet op de dijk, dus moeten wij weer gebruik maken van het bankje op de dijk om ons om te kleden :0)

Wij willen jullie toch vragen de contributie voor onze zwemclub te betalen. Verschillende onkosten gaan gewoon door en wij willen ook wat geld opzij zetten voor ons 100! jarig bestaan over drie jaar.

Het contributiebedrag is gelijk gebleven. Wij verzoeken jullie vriendelijk dit bedrag over te maken voor 1 april en we hopen op een fijne zomer waarbij we vaak gebruik kunnen maken van ons bad.

Onze allerbelangrijkste wens aan jullie allen is: BLIJF GEZOND!

Het contributiebedrag is 20,-. Rekeningnummer NL 07 RABO 0366594842 t.n.v. Heldersche zwemvereniging “Marsdiep”

Met vriendelijke groet,

Marianne Mensink, secretaris HZV Marsdiep

Augustus 2019

Storm

10 Augustus 2019, het stormt, windkracht 9 dus van zwemmen komt niets bij de ‘Heldersche zwemvereeniging Marsdiep’. Uiteraard wel even kijken hoe het er aan toe gaat, of de lijnen het houden. Niet dus, 2 lijnen zijn losgeschoten en zitten op 1 punt gelukkig nog vast, dat is werk aan de winkel zodra de zee weer uitgeraast is. 2 Dagen later is het zover, de 3 stoere vrijwilligers Henk, Sijda en Truus treden het water in bij eb om de stand van zaken van dichtbij op te nemen en te herstellen. Het is een pittige klus vanaf de dijk te zien. Ruim 1 ½ uur later is het ze gelukt, de vloed is al aardig in opkomst en de drie zijn dan ook door en door nat en koud, maar…. De lijnen zijn hersteld en er kan weer veilig gezwommen worden door de leden! Het is echter niet van lange duur, 14 augustus is er weer een breuk, deze is 16 augustus hersteld door Henk, Huib en Truus. Maar dan, onze opper lijnenhersteller is nog niet tevreden: ze moeten strakker…. Afijn, Miranda biedt hulp aan en zo wordt er wederom een avond bij eb gepland om nogmaals een en ander strak te trekken en vast te zetten. Op 22 augustus weten zij het waar te maken, Iep staat ook in het water de lijn strak te houden, geeft ondersteuning en aanwijzingen, Miranda en Henk verrichten de klus. Gelukt! Zo fijn vinden wij dit, de zwemmers, en zij worden een dag later dan ook geëerd met onze kreet: G O E D Z O: goedzogoedzogoedzozo! De zee: een brok natuur om rekening mee te houden, dat blijkt wel weer. Anne-Marie

Rabobank Clubkas

Via de Rabobank Clubkas Campagne hebben we het mooie bedrag van €236,57 mogen ontvangen. Hartelijk dank! Hiermee kunnen weer een aantal van onze doelen realiseren.